Yaşam

Türkiye’de Heavy Müziğin Tarihi kitabıyla kültür yolculuğu

Dünyanın her yerinde tanışabileceğiniz bir grup insan var; siyah giymeyi seven, rock, heavy metal ya da punk müzik dinleyen esmer görünümlü bir grup… Peki bu grup Türkiye’nin yakın tarihinde ne yollardan geçti, nasıl bir dönüşüm geçirdi ve nasıl bir yer edindi? müzik tarihimizde?

Toplam 39 yıllık bir dönemi anlatan Türkiye’de Heavy Müziğin Tarihi, sadece rock kültürüyle tanışmak isteyenler için bir kaynak kitap değil, aynı zamanda bu türlerin takipçileri için de izler bulabilecekleri eşsiz bir başucu kitabı. hayatlarının dönüm noktalarından.

Türkiye’de Heavy Müziğin Tarihi kitabı, Adnan Alper Demirci’nin köklü ‘rock’, müziksever, araştırmacı, arşivci, yazarlık, titizlik hatta kasetlerinin, konser biletlerinin, kısacası; ‘ağır müzik’ten aldıklarına cevap verme çabasının sonucu.

Sayfa: 424

Tarihsel ve belgesel

Kültür-sanat alanında olduğu kadar tarih ve belgesel alanında da içten ve içten bir tanıklık aynı zamanda. Türkiye’de bu müzik; O günlerde yaşamış, yaşayamamış herkesin hikayesini paylaşıyor, ne büyük yükler omuzladığını, uğruna ne riskler alındığını, nereden nereye, hangi köşelerden geçtiğini anlatıyor.

Bu geziye başta müzisyenler, dinleyiciler, fanzinler, organizatörler, kasetçiler, tişörtçüler, radyocular olmak üzere yoğun müzikten geçmiş yüzlerce insan eşlik ediyor.

Toplam 39 yıllık bir dönemi ele alan kitap, gücünü arşivinden, dergi/fanzin/kaset koleksiyonundan ve dönemin tanıklarını içeren kaynakların ısrarla araştırılmasından alan bir tarihî anlatım sunuyor. Böylece Türkiye’nin yakın kültür tarihinde değerli bir boşluğu doldurmaktadır.

eceabatajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu