Kars ürünleri Konya’da analiz edilecek
KONYA (İGFA) –Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi ile Kars Ticaret ve Sanayi Odası arasında düzenlenen protokol kapsamında Kars ilinde gıda alanında faaliyet gösteren firmalar, besin analizi için Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’ne başvuruda bulunacak.
Protokol törenine Kars Ticaret ve Sanayi Odası adına Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Bozan ve meclis üyeleri katılırken, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Erol Turan’ın katılımı sağlandı.
“BÜYÜK YAPRAKLAR AÇIYOR”
Protokol hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Erol Turan, “Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, son yıllarda Gıda ve Tarım alanında büyük atılımlar gerçekleştiriyor. Bu bağlamda, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi İktisadi İşletmesi bünyesinde kurulan Stratejik Ürünler Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi (SARGEM) Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı ve Biyosidal İz Analiz Laboratuvarı, uyguladığı Kalite Yönetim Sistemi, nitelikli ve deneyimli çalışanları, uluslararası (ISO, AOAC, NMKL vb.) ve ulusal (TS, TGK vb.) geçerli yöntemler, modern fiziki lokasyon ve altyapı, son teknolojik cihaz ve ekipmanlarla bölgenin ve ülkemizdeki önemli ihtiyaçları karşılamaktadır. . Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi SARGEM Özel Beslenme Kontrol Laboratuvarı, T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan “Kuruluş Yeterlilik İzin Belgesi”ni almış olup, 66 farklı tahlilde çalışma yeterliliğine sahiptir. Ayrıca “TSE Test Hizmeti Alma Laboratuvar Onayı” ile 120 farklı analiz yapma yetkisine sahiptir. Laboratuvarımız KOBİ’lere hizmet vermek üzere KOSGEB tedarikçi havuzuna dahil edilmiştir. SARGEM Özel Beslenme Kontrol Laboratuvarımız aynı zamanda ülkemizde ve bölgemizde gıda ve yem bölümüne yönelik gıda, yem, su ve su ürünleri sağlamakta; Fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik, enstrümantal ve moleküler biyolojik analiz hizmetlerinin yanı sıra gıda güvenliği konusunda danışmanlık, kontrol ve eğitim hizmetleri de vermektedir. Ayrıca laboratuvarımız üniversitelere, özel sektöre, sivil toplum kuruluşlarına, yetiştirici-üretici birliklerine, vakıflara, meslek kuruluşlarına, oda ve borsalara ve gerçek kişilere hizmet vermekte olup, ortak araştırma projelerini yürütebilecek gerekli altyapı ve insan kaynağına sahiptir. . Bu kapsamda Kars ilinin lokomotifi olan Tarım ve Hayvancılık şubesi temsilcilerinin ve KATSO üyelerinin yüzde 20 indirimden faydalanabilmesi için KATSO Başkanımız Kadir Bozan ile Protokol imzaladık. Protokolümüzün Üniversitemize ve Kars’a hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
“MAĞDURİYETLER ORTADAN KALDIRILACAK”
KATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Bozan, “Kars ilinin ekonomisi genel olarak tarım ve hayvancılığa dayalıdır. İlimizde halihazırda süt üretim tesisleri, peynir üretim tesisleri, et üretim tesisleri, bal üreticileri vb. bulunmaktadır. Tarım ve hayvancılığa dayalı 100’ün üzerinde aktif gıda üretim tesisimiz bulunmaktadır. Bu tesislerin beslenme analizlerinin düzenli olarak yaptırılması gerekmektedir. Firmalarımız beslenme testleri yaparken birçok sorunla karşılaşmakta ve bazen kayıplar yaşamaktadır. KATSO olarak, üyelerimize hizmet konusunda üyelerimizin mağduriyetlerine çözüm üretmek amacıyla ülkenin en gelişmiş ve donanımlı beslenme laboratuvarlarından birine sahip olan Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi ile bir protokol imzaladık. Protokol ile üyelerimiz %20 indirimli fiyat tarifesinden yararlanacak ve mağduriyetleri giderilecek. Kars Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı olarak, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi ile imzaladığımız Besin Madde Analizi Protokolünün ilimize ve üyelerimize hayırlı olmasını diliyorum. Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. “Erol Turan hocamıza bize gösterdiği nezaket ve destekten dolayı teşekkür ediyorum” dedi.